1. Marknadsför din hembygd

Varje gång du använder din @petalax.fi adress marknadsför du byn. I praktiken ”styr” du även förr eller senare dina kontakter att (av nyfikenhet) kika in på www.petalax.fi

  1. Stärk din identitet

Med din@petalax.fi adress visar du att du tar din e-postadress på allvar. Det låter illa men det är faktiskt så att stora ”gratistjänster” som Hotmail och dylika av många upplevs som oseriösa. Med en @petalax.fi adress åker inte din jobbansökan eller din företagskorrespondens lika lätt i roskis som t.ex.  svensson1234@hotmail.com.    

https://www.foretagande.se/varumarket/e-postadresser-utan-foretagsnamn-upplevs-oseriosa 

  1. Du kan behålla din nuvarande adress

Du kan enkelt komplettera din(a) nuvarande adress(er) med din@petalax.fi adress.  Du ställer lätt in på ditt petalax.fi konto att notiser om anlända mejl skall skickas till ditt jobbkonto. Superbra för föreningar där t.ex. ett mejl till  forening@petalax.fi automatiskt vidarebefordras till den som för tillfället råkar vara ordförande. Skulle underlätta mycket för t.ex.  föreningssekreteraren men även för medlemmen. Och spara mycket tid och pengar.

  1. Stärk sammanhållningen

Med din@petalax.fi visar du på ett sammanhang och en gemenskap.  Ett resonemang i stil med denna läsvärda artikel av Kenneth Nordberg https://www.vasabladet.fi/Artikel/Visa/320598

  1. Minska spam

Får du mycket spam på din nuvarande adress så kan det vara en bra idé att hålla dej med en @petalax.fi adress som komplement. Använd den i sådanana sammanhang som inte drar till sig spam medan nuvarande adressen fortsättningvis kan användas för webshoppar o dylikt.  Det är även lätt att ställa in spamfilter på ditt @petalax.fi konto ifall du vill ta tjuren vid hornen och helt skrota din nuvarande adress.

  1. Infokanal

Idealet vore om så många som möjligt tog till sej en @petalax.fi adress. Det skulle vara en utmärkt kanal att snabbt kunna skicka ut information (ej kommersiell reklam!) som rör byn – händelser, föreningsinfo etc.

Till din@petalax.fi adress knyts även om du så önskar till en WhatsApp kanal (Petalax Info).

  1. Din arbetsmejl adress försvinner för eller senare

Om/när Din arbetsmejl försvinner vore det bra med @petalax.fi adress. Redan nu kan den användas för att särskilja ”privat och jobb”. 

Får du privata mejl på din jobbadress är en det bra idé att ”forwarda” dem till din@petalax.fi adress så finns de i behåll (3 GB utrymme)

  1. Svensk support

Tror inte detta behöver förklaras närmare 😊

  1. Minska kapningsrisken

Vilken av dessa adresser hör garanterat till personen med fnamn.enamn och med anknytning till i Petalax:

            fnamn.enman@hotmail.com          fnamn.enamn@outlook.com         fnamn.enamn@petalax.fi

En @petalax.fi adress verifieras av Arbetsgruppen innan den kan tas i bruk!            

  1. Lätt att minnas

Man minns lätt:  fornam.efternam@petalax.fi eller firma@petalax.fi eller kassor.forening@petalax.fi

Beställ en egen @petalax.fi adress